Konsulttiarkea crescolla:
"Työ vaatii, mutta antaa myös paljon."

Crescon arkea avaavassa juttusarjassamme haastateltavana toimi Crescolla konsulttina työskennellyt Inka Malmberg. 

"Psykologikonsultin päivä käynnistyy tyypillisesti kandidaatin haastattelulla ja tietysti kahvilla. Kun kandidaatin arviointipäivä on valmis, jää konsultti koostamaan päivää yhteen joko toimistolla tai kotona. Työ on pääosin itsenäistä, mutta asiakkaiden ja kollegoiden kanssa tehdään päivittäin paljon myös yhdessä. On kiinnostavaa tutustua erilaisiin yrityksiin ja ammatteihin.

Crescolaiset ovat välitön porukka ja sparrailukaveri haastaviin caseihin löytyy aina. Meillä yksilöllisyydelle annetaan tilaa ja täällä pääsee kehittymään oman osaamisen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Jokaisen ammatillisen osaamisen kehittymistä tuetaan - korkea osaamisen taso on vahvuutemme. 

Parasta työssäni on psykologisen osaamisen syvällinen hyödyntäminen ja arviointien laadukas toteuttaminen, jolloin lopputulos on paras mahdollinen niin asiakkaalle kuin yksilölle. Psykologien osaamisella erilaisten ihmisten kyvykkyydet ja osaaminen saadaan esiin paremmin kuin pelkällä haastattelulla. Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen työelämässä sekä työnhakijoiden luontaisten vahvuuksien löytäminen on motivoivaa ja mielenkiintoista. Myös erilaiset testimenetelmät ovat kiehtovia ja niistä haluaa oppia aina lisää.

Työsi kolmella sanalla:
vastuullinen, mielenkiintoinen, kehittävä
Cresco kolmella sanalla:
uudistuva, laadukas, yksilöllinen

Tässä työssä menestyy määrätietoinen, kriittinen ja joustava henkilö. Henkilö, joka näkee asiat laajemmassa mittakaavassa ja suurempana kokonaisuutena, mutta osaa huomioida myös yksityiskohdat. Sellainen henkilö, joka kyseenalaistaa rohkeasti ja tarkastelee asioita eri näkökulmista. On tärkeää, että henkilö on kiinnostunut alasta ja kehittämään osaamistaan jatkuvasti. Työ vaatii, mutta antaa myös paljon.

Crescolle päädyin psykologiharjoittelun kautta, jota ennen olin toiminut henkilöarviointiassistenttina jo pidemmän aikaa. Psykologiharjoittelijan työpäivä etenee pääosin konsultin aikataulujen mukaan, eli harjoittelija tekee konsultin apuna samoja asioita kuin kokenut konsultti. Näitä ovat esimerkiksi ryhmätilanteiden seuraaminen, raporttien tekemiseen ja erilaisiin testimenetelmiin perehtyminen. Vastuuta, tukea ja ohjausta omaan harjoitteluun saa sopivassa suhteessa ja eri asiantuntijoiden kanssa työskentely on opettavaista."

Tutustu asiantuntijoihimme >>